שולפת צפורניים | כזה נורא
1723
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-1723,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

כזה נורא

מקור: אלכסנדרה ברודסקי, Feministing
תרגום: איילת קזנצב

חבריי הגברים הסטרייטים מבועתים מישיבת הנשים של הבוקר-שאחרי, כאשר נשים, לפי דעתם, מחליפות סיפורים על מיומנותם וכושר הסיבולת שלהם על כוס קפה. חה חה! אומרות הנשים שהם שכבו איתן לנשים שהן היו רוצים לשכב איתן יום אחד ("גברים מפחדים שנשים יצחקו עליהם"). יתכן שכמה נשים חובבות קוקטיילים, בנות 20 לחייהן עושות בדיוק את זה. אך לעיתים רחוקות נתקלתי בפרטים מזעזעים תוך כדי פגישה בסגנון "סקס והעיר הגדולה" אחרי לילות טובים או השגרתיים מביניהם; נשים שאני מכירה שומרות את הדיוק בפרטים לסיפורים אפלים יותר, אשר מתחילים ב "זה לא היה כזה נורא, אבל".

קארי: "אז, איך היה?"

סמנת'ה: "אני לא יודעת… זה לא שזה היה כזה נורא, אבל הוא עשה את הקטע הזה שהוא ניסה לנהל איתי משא ומתן כשאמרתי לו שאני לא אשכב איתו".

סמנת'ה: "זה לא היה כזה נורא, אבל כשרציתי ללכת הוא קרא לי 'זונה' וחסם את הדלת".

סמנת'ה: "זה לא היה כזה נורא, אבל הוא הוריד את הקונדום באמצע בלי להגיד לי".

זה לא מקו חם לנפגעות אונס. את ארבעת השורות הללו הספקתי לשמוע לא בתור וידויים טרגיים או זעקה לעזרה אלא בתור חצי שאלה, חצי השלמה. זה הרגיש דפוק אבל זה בסדר, נכון? זה נורמלי.

זה נורמלי אבל זה לא בסדר.

אין לי את השפה לתשתית כזו של אלימות שאנו מסרבות לתת לה שם. אני לא מתכוונת למצב לא-אונס-אונס, הידוע כאונס אשר לא נגמר בחבלות. מאמר זה אינו בא לחזור על התזכורת הקלישאתית שרוב האנסים אינם תוקפים בסמטה אפלה. אני מתכוונת לתופעה של סקס בין בני 20+, שכולל הרגלים נבזיים וסיגולים למיניהם, אשר נראה בדיוק כמו אלימות. אולם משום מה, החלטנו שהוא לא אלים בכלל. אנו מתרצות זאת בתור מבוכה, או קינקיות, או סתם בתור מיזוגניה ישנה וטובה שכל כך נפוצה ובלתי נמנעת כך שהתנגדות לה תהיה מקבילה להתנגדות למזג האוויר.

יש לי חברות, אשר נאנסו בעבר וקראו לדבר בשמו, אשר מסרבות להמשיך להתעקש על חוסר ההצדקה של נושא מוצדק זה. אף לא המארגנות, הפמיניסטיות עם המגפיים על הקרקע והלקסיקון הנכון על קצה לשונן. יש גבול לכמות הכעס שמותר אישה בחייה. בחציית גבול זה, היא נתפסת כהיסטרית ובלתי-נראית בו זמנית. מה מספיק נורא כדי שיהיה מותר להתעקש עליו?

החלטנו שאם זה לא מה שאנחנו מגדירות כאלימות, נהיה אסירות תודה ונאכל את זה כמו אישה ("נשים מפחדות שגברים יהרגו אותן").

משאי המתן הנפוצים וחבלות הבוקר-שאחרי וקונדומים נעלמים, אלה לא הנושאים שעולים כאשר אנחנו מדברות על אלימות מינית. סמנת'ה צריכה שזה יהיה "לא כזה נורא", אבל גם, כפי הנראה, התנועה (הפמיניסטית). אני נזכרת בפוסט שראיתי באינסטגרם כמה שבועות לפני. זהו תרשים זרימה: "האם אתם מאמינים שנשים שוות לגברים?" אם עוקבים אחרי חץ ה"כן", את/ה פמיניסט/ית. אם לא, את/ה מניאק/ית. זה אותו העקרון מאחורי #AllMenCan, קמפיין שהתעלה בויראליות על #YesAllWomen, שהתחיל בעקבות מסע ההרג המיזוגני באיסלה ויסטה, ותיעד את כל סוגי האלימות המגדרית שנשים חוות. הקמפיין AllMenCan#, לעומת זאת,התעקש שגברים פשוט יכולים לנטות להיות לא-מיזוגנים והכל יהיה בסדר.

תרשים הזרימה וכל אותם הגברים ש"יכולים" על פי אותו הקמפיין עומדים על כך שפמיניזם הוא קל. שהוא כזה פשוט. השקפה זו נשענת על ההנחה שאלימות מגדרית היא טלאי מובחן בקהילתנו, קווי המִתְאָר כבר נראים ונקובים: אם רק נדחף בעדינות, האלימות תצא מחיינו כמו בובת נייר גזורה מקרטון. רעיון זה מנחם את אלה חסרי הכח (שינוי אפשרי!) ואלה המחזיקים אותו (אבל לא נדרש שינוי כזה גדול!). כמו כן, כיוון שההגדרה הצרה לאלימות יותר ערבה לחך הגברים, היא אף שימושית אסטרטגית. בחורות נחמדות מבית טוב תורשנה לשבת ליד השולחן ולהשתתף ב-Upworthy, כל עוד לא נבקש משהו יותר מדי מהפכני.

אך לא מדובר כאן בזיהום קטן. אנחנו לא יכולות פשוט לטהר את המקום. זוהי התפשטות סרטנית, מאכלת וזדונית של מה שאנחנו, מה שקיים בתוכנו: ה"לא כזה נורא" מופרד מה"אלימות האמיתית" רק בשביל הנוחיות שלנו. כך ששינוי יצריך הפרעה כלל-גופית, לא נגיעה חיצונית. ועל אף שגברים יכולים לעזור, רובם לא ירצו. בני הברית של ימינו יכולים לחשוב שזה קל לא להיות אנסים, אך עדיין קשה להם לקבל את העובדה שהרצונות שלהם אינם עליונים.

תרשים הזרימה הוא פחות מלבב כאשר בתוך רצף הריבועים, נשאלות שאלות כגון: "האם אתה מאמין שאתה זכאי להגשמת הפנטזיות שלך?, האם אתה מאמין שנשים המסרבות לך שוללות ממך זכות בסיס? האם אתה מאמין שמין זה משהו שמגיע לך?" התשובות הן כן, כן, כן.

זה לא יהיה יפה ולא יהיה נח לשנות לא רק איך יחסי מין הטרוסקסואליים נראים אלא גם את מי שזוכה לשפוט אותם, ומי זכאי להרגיש כעס בבוקר שאחרי. את מי שישימו קץ להצדקה ולסלחנות, ומי  ש – באופן בלתי פוסק, בלתי פוסק – נסלח ומוצדק.

 YesAllWomen

AllMenCan

No Comments

Post A Comment